Nyheter

Geriaterne ble trendsettere

13. januar 2022
Tidlig i pandemien var norske geriatere de første i verden til å skrive om covid-19 og delirium i samme artikkel.

Mot lysere tider

13. januar 2022
I løpet av det halvåret jeg har vært så heldig å være generalsekretær i Legeforeningen, har jeg fått møte mange dyktige medlemmer som bruker av sin tid til å løfte viktige tema, både av faglig og organisatorisk art.

Første møte i helsepersonellkommisjonen

12. januar 2022
– Legeforeningen vil jobbe for at kommisjonen ser på en helhetlig dimensjonering av spesialistutdanningen, slik at vi utdanner flere egne spesialister i fremtiden.

Uakseptabelt overtredelsesgebyr

11. januar 2022
Fra 1. januar 2022 kan Helfo ilegge overtredelsesgebyr dersom en lege skriver ut medisin på blå resept i strid med regelverket. Gebyret er en av flere endringer i blåreseptordningen som Legeforeningen er sterkt kritisk til.

SYKEHUSTALEN 2022: Nødvendig tiltakspakke

11. januar 2022
Legeforeningen er fornøyd med at helseministeren gir sykehusene 1,5 milliarder i friske midler. – Tiltakspakken er helt nødvendig og må markere et taktskifte for å styrke kapasiteten i helsetjenesten, sier president Anne-Karin Rime.

– Jeg tror ingen tenkte tanken om vaktfritak for gravide

04. januar 2022
I dag har gravide rett på vaktfritak, og ammende sykehusleger har rett til ammefri. Men dette har ikke kommet av seg selv. Hvordan var det å være småbarnsmor og sykehuslege på starten av 80-tallet?

Blant Helse-Norges mektigste kvinner

27. desember 2021
President Anne-Karin Rime går rett inn på en tredjeplass på Kapitals liste over de mektigste kvinnelige helsetoppene i Norge 2021.

God jul og godt nytt år!

22. desember 2021
Legeforeningen ønsker alle medlemmer, tillitsvalgte og andre samarbeidspartnere en riktig god jul – og et godt nytt år!

Ny koronaavtale gir kommuneansatte bedre overtidsbetalt

20. desember 2021
Akademikerne kommune, herunder Legeforeningen, har inngått en ny, midlertidig avtale med KS om arbeidstid i kjølvannet av nye koronatiltak.

Side 1 av 66