Nyheter

Nytt avtaleverk mellom Legeforeningen og Nye metoder

06. desember 2022
Legeforeningen og de regionale helseforetakene er enige om at fageksperter fra fagmedisinske foreninger skal sikres aktiv involvering i prosesser i Nye metoder.

– Løftebrudd om stillinger for leger i spesialisering

30. november 2022
Regjeringspartiene og SV opprettholder kuttet i LIS1-stillinger fra 62 til 31 i sitt budsjettforlik. – Dette er dårlig nytt for en allerede hardt presset helsetjeneste, sier president Anne-Karin Rime.

Kirurg i krig og konflikt

21. november 2022
Verden er i dag preget av krig og konflikt. Aktuelt i foreningen har tatt kontakt med gastrokirurgen Johan Bondi, en av legene som reiser ut og hjelper til i konfliktområder.

Stødig, engasjert og optimistisk

21. november 2022
Sykehusdirektør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth tar imot med grå ullgenser, dongeri og en Go'morgen yoghurt i hånden. Det er fem dager etter at et stramt helsebudsjett ble presentert av regjeringen. Er lavere temperatur på kontoret og dyrere kantine allerede innført for direktøren?

Barnas allergidoktor

21. november 2022
– Mange tror de har matallergier og googler seg fram til alle slags sykdommer forårsaket av allergi, men eksem og vondt i magen har som oftest ikke noe med allergi å gjøre, sier barnelege Bente Krane Kvenshagen.

Klokt lederskap og gode tillitsvalgte

21. november 2022
De siste to årene har utvilsomt utfordret våre ledere, både på myndighetsnivå og ute i helsetjenesten. De har måttet ta mange beslutninger på usikkert grunnlag, ikke helt ulikt de fleste avgjørelser i en leges hverdag.

Oppfriskningsdose av koronavaksine til helsepersonell

18. november 2022
Helsepersonell og øvrig befolkning over 18 år får nå tilbud om ny oppfriskningsdose av koronavaksine.

Europeiske leger bekymret for arbeidsforhold

14. november 2022
European Junior Doctors var andre helgen i november samlet i Oslo. På agendaen stod legers arbeidsforhold og bekymring for det europeiske helsevesnet.

Ny leder av IT-utvalget

11. november 2022
Ivar Halvorsen er valgt til ny leder av Legeforeningens IT-utvalg.

Side 1 av 81