Presidentens leder 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016

Nyheter

21. september 2023

– Fortsatt en vei å gå

Ekspertutvalgets rapport «Gjennomgang av allmennlegetjenesten» har vært på høring, og Legeforeningen sendte denne uken sitt innspill til Helse- og omsorgsdepartementet.
19. september 2023

Ny podkast fra Norsk psykiatrisk forening

Denne uken lanserer Norsk psykiatrisk forening (Npf) podkasten "Psykiateren – folk, fag og forskning".
14. september 2023

Fem år med kloke valg

I år er det det fem år siden kampanjen Gjør kloke valg ble startet i Norge for å redusere overbehandling og overaktivitet i helsetjenesten. Kampanjen er en del av den internasjonale bevegelsen «Choosing Wisely» – og denne uken var representanter fra 19 land samlet på Legenes hus i Oslo for å dele erfaringer og skissere veien videre.
06. september 2023

Leger har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø

Denne sommeren har vært preget av flere sterke historier fra leger på sosiale medier. Under emneknaggen #legermåleve forteller legene om en uhåndterlig arbeidsbelastning.
06. september 2023

Legeforeningen har passert 40.000 medlemmer

– Vi har nådd en historisk milepæl. Vårt faglige fellesskap har aldri vært større.
05. september 2023

– Viktig med god sykehistorie, kliniske vurderinger og aktuelle utredninger

Mange er redde for flått, og fastlegene møter flere pasienter med slik uro. I dag finnes vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE), men ikke mot borreliose. Sykdomsbildet kan være allsidig. Sykdommen blir både underdiagnostisert og overdiagnostisert.
05. september 2023

Psykiater med et psykoanalytisk blikk og interesse for seksualitet

Nils Petter Sørung vokste opp som annerledes, men aksepterte etter hvert seg selv som homofil. Det har inspirert ham til å hjelpe andre i samme situasjon.
05. september 2023

Bli kjent med Legeforeningens nye sentralstyremedlemmer

Under landsstyremøtet i Bodø i juni var det duket for valg av nytt sentralstyre, og fem nye medlemmer ble valgt inn. Aktuelt i foreningen har tatt en prat med dem for å høre hva de vil jobbe for som nyvalgte sentralstyremedlemmer, og hva de mener er de største utfordringene helsetjenesten står overfor.
18. august 2023

Givende dager i Arendal

Vi går en spennende og krevende høst i møte med blant annet kommune- og fylkestingsvalg i september. Nå er det viktigere enn noen gang å holde trykket oppe for en bedre helsetjeneste.

Side 1 av 98