Bruk RHF'enes kursportal for påmelding til kurs i sykehusspesialitetene.
Legeforeningens nettkursportal, som er tilknyttet Kurskatalogen, tilbyr 300 timer med poenggivende nettkurs i legers spesialist- og etterutdanning. Innholdet i kursene er åpent og tilgjengelig etter innlogging. Skal nettkurset være tellende i videre- eller etterutdanning bestilles kursfaktura etter gjennomført kurs. Legeforeningens nettkurs er godkjent fra én kurstime til tjuefem kurstimer. Kravet om et minstetall på seks kurstimer gjelder ikke for nettkurs.
For spørsmål angående kurs vennligst ta kontakt med Den norske legeforening på kursgodkjenning@legeforeningen.no, eller ring telefonnummer 23 10 90 00.
Gjeldende spesialistregler for alle spesialiteter, inkludert krav til kursutdanning, ligger på Helsedirektoratets nettsider.
De regionale helseforetakene har oversikt over langtidsplaner for obligatoriske kurs
De fleste godkjente kurs i Norge finnes i Kursoversikten.
Skjemaene under kan brukes for å søke refusjon for kursdeltakelse fra Utdanningsfond II eller III. Søknadsfristen er tre (3) måneder etter avsluttet kurs. Fondsretningslinjer for Utdanningsfond II.
Fondsretningslinjer for Utdanningsfond III.
Skjemaer for refusjon:
For etterutdanning kan det godkjennes internasjonalt etablerte og anerkjente forhåndsvurderte kongresser m.v. Dette er normalt faste, periodiske arrangementer, arrangert av internasjonale legeorganisasjoner hvor Norge er representert.
Normalt godkjennes kurs i andre europeiske land bare når kursene er akkreditert av European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME)
Koordinering av kursvirksomhet i legers spesialist- og etterutdanning administreres av Legeforeningens koordinatorkontor. Kontoret bistår med annonsering i Kurskatalogen .
Kontaktinformasjon
Epost:
Telefon: 23 10 90 00
Hver underforening i Legeforeningen er en egen juridisk enhet. Underforeninger som holder kurs må inngå avtale dersom Koordinatorkontoret skal bistå administrativt for en underforening.
Ved behov for å søke Utdanningsfond I om underskuddsgaranti, må det utarbeides et budsjett for kursene etter gjeldende retningslinjer.
Skjema for søknad om underskuddsgaranti ligger her.
Etter avsluttet kurs sender kursarrangør kursrapport, honorarskjemaer og regninger i henhold til avtale.
Kursleder har ansvar for at alle honorarskjemaene til foreleserne blir signert og attestert.
Skal honoraret utbetales som næringsinntekt må foreleseren sende en gyldig faktura med fakturagrunnlag (honorarskjema) med originale bilag. Husk riktig fakturaadresse.
Det finnes flere gratis fakturaprogrammer som kan brukes for å lage fakturaer som følger retningslinjer.
Underforeninger må rapportere til Legeforeningen etter gjennomført kurs. Det finnes tre rapporteringsskjemaer. I tillegg til kursrapporten må rapporteringsskjemaet vedlegges med informasjon om antall deltakere fordelt på kjønn og alder.
Koordinatorkontoret bistår med råd og veiledning om kursplanlegging for spesialitetene utenfor sykehus.
Forhåndsgodkjenning av valgfrie kurs tellende til legers videre- og etterutdanning kan søkes ved bruk av dette skjemaet som sendes til Enhet for utdanning – drift, Medisinsk fagavdeling ved elin.stangeland@legeforeningen.no eller til legeforeningen@legeforeningen.no
Alternativt pr. post til ;
Den norske legeforening
Enhet for utdanning – drift
Postboks 1152 sentrum
0107 OSLO
Søknadskrav
Hvordan vurderes søknaden?
Søknader vurderes av spesialitetskomiteer i henhold til Legeforeningens retningslinjer.
Kurs som gir godkjente og tellende timer i legers videre- og etterutdanning skal arrangeres uten økonomisk eller praktisk medvirkning fra utstyr- og legemiddelindustrien.
Ved behov for bruk av medisinskteknisk utstyr ved gjennomføring av kurs må dette forhåndsgodkjennes særskilt. Søker må begrunne i egen søknad hvorfor det er behov for å låne utstyr av utstyrsindustrien
Godkjente kurs annonseres rutinemessig i Kursoversikten.
Epost: kurs.oslo@legeforeningen.no
Telefon: 23 10 90 00
Følgende informasjon må være på plass når man skal annonsere i Kurskatalogen.
Kurs kan søkes godkjent på europeisk nivå. Kurs som ønskes godkjent registreres inn på følgende web-adresse: www.eaccme.eu
Ta kontakt med enhet for utdanning – drift for nærmere informasjon.
Enhet for utdanning – drift, Medisinsk fagavdeling
Elin Stangeland
E-post: elin.stangeland@legeforeningen.no
Telefon 23 10 90 00
European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) er et råd for godkjenning av spesialist- og etterutdanningsaktiviteter, som ble etablert av The European Union of Medical Spesialists (UEMS).
Internasjonale kurs og kongresser godkjennes som tellende for norsk etterutdanning når de er godkjent av UEMS-EACCME, Den europeiske legespesialistforeningens akkrediteringsorgan. Dette skal sikre tilfredsstillende kvalitet. Legeforeningen er representert i akkrediteringsarbeidet både på overordnet og fagspesifikt nivå.
Hva synes du om denne siden? Gi oss tilbakemelding