Rogaland legeforening

Lokalforening

Syd-Vesten artikler

Leder 3-2022

14. oktober 2022
Høsten er definitivt her. Mørkt når en går på jobb, mørkt når en kommer hjem. Mengden regn de siste dagene, overgåes kun av mengden e-konsultasjoner som tikker inn i løpet av en dag med kommunal bistilling.

Nye SUS; oppsummering fra en tillitsvalgt

14. oktober 2022
Første byggetrinn av vårt nye Universitetssykehus nærmer seg klart på Ullandhaug. Dermed har det også vært flere saker om nye SUS i media den siste tiden. Med en kostnadsramme på 11,2 milliarder kroner og planlagt innflytting i 2024, sies dette å være landets største byggeprosjekt. Vi har stort behov for et nytt sykehus i regionen, men er også bekymret for prosessen. I dag har vi kun finansiering til et halvt sykehus. Det har fremkommet budsjettoverskridelser på minst 450 millioner kroner i det første byggetrinnet, noe som har ført til at videre byggetrinn er utsatt på ubestemt tid. I denne artikkelen ønsker jeg å oppsummere litt av utviklingen så langt, fra mitt perspektiv som tillitsvalgt.

Kari Ersland er vinner av Rogaland Legeforenings ærespris 2022

14. oktober 2022
Rogaland Legeforenings ærespris ble første gang delt ut i 2021. Våren 2022 gikk det ut melding til medlemmene i lokalforeningen om å nominere kollegaer til denne gjeve prisen. Innen fristens utløp var det kommet inn 7 forslag. Det er med andre ord tydelig at det finnes mange flinke leger i fylket vårt, som blir satt pris på av andre.

Årsmøte i Haugesud

14. oktober 2022
Haugesund er nok mest kjent for å være nabo til Norges mest trans-vennlige kommune (Kar-møy), vitsen «Djerv 1919 – altså uavgjort» og Sildakongen. Det kanskje ikke så mange vet, er at Haugesund er en bykommune med ca. 37.444 innbyggere (2021-tall fra SSB), et flateinnhold på 72,68 km2 (greit å vite til quiz), et tapende NM-finalelag i fotball fra 2019, en internasjonal filmfestival, visepopbandet Vamp, to sykehus og et mindreverdighetskompleks mot Bergen og Stavanger.

President på rundtur i Haugesund

14. oktober 2022
I forbindelse med årsmøtet i Haugesund 17. juni ble Legeforeningens president Anne-Karin Rime tatt med på en aldri så liten rundtur der hun fikk møte representanter både fra sykehus, kommune og allmennpraksis. Med på rundturen var også konserntillitsvalgt i Helse Vest, Marie Skontorp.

Balanse, ettertanke og grønne bølger

14. oktober 2022
Denne sommeren gikk jeg ferien i møte med hodet fullt av tanker og kroppen tung av stress. Våren har vært preget av nye SUS (som jeg har skrevet om i dette nummeret av Syd-Vesten), oppstart i stilling som stipendiat og ikke minst familiekabalen. Jeg var moden for ferie og savnet mine skarrende hjemtrakter mellom de syv fjell mer enn vanlig. At jeg skulle finne en arena for ettertanke og avkobling mellom marehalm og bølger på Borestranden, mens jeg jaktet balansen på surfebrettet, var jeg ikke forberedt på.

Allmennlegetreff på tvers av landegrenser

14. oktober 2022
I forkant av den 22. nordiske kongressen i allmennmedisin som ble arrangert i Stavanger 21.-23. juni 2022 ble det avholdt en prekongress for allmennleger i spesialisering og inntil fem år etter ferdig spesialist. Temaet for prekongressen var kvalitetsarbeid og ble gjennomført i samarbeid med Senter for kvalitet i legetjenester (SKIL).

The best organized landsstyremøte ever

14. oktober 2022
Etter sedvanlig covid-relatert utsettelse, var det endelig tid for Rogaland Legeforening å ta imot hele landsstyremøtet i Legeforeningen på Atlantic Hotell i Stavanger. Det var særdeles etterlengtet for mange å endelig kunne møtes fysisk igjen. Vannari da med at været var sedvanlig Stavanger-surt.

Nytt styremedlem

14. oktober 2022
Tidligere yrkesforeningsvalgt for LSA (Leger i Samfunnsmedisinsk arbeid), Andres Neset, har sluttet i styret for Rogaland legeforening og Knut Vassbø har tatt over for ham.

Side 1 av 18