Presidentens leder

06. september 2023

Leger har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø

Denne sommeren har vært preget av flere sterke historier fra leger på sosiale medier. Under emneknaggen #legermåleve forteller legene om en uhåndterlig arbeidsbelastning.
09. august 2023

Store gjennomslag starter i det små

Som leger har vi unik innsikt i helseutfordringene og behovene til pasientene vi møter og behandler. Vi står ansikt til ansikt med de ulike sidene av helsetjenesten, og vi ser hvordan politiske beslutninger ikke bare påvirker pasientene, men også dem som jobber i tjenesten.
04. juli 2023

God sommer!

Sommeren står for døren, og flere av oss har tilbakelagt noen fine og givende dager på Landsstyremøtet i Bodø i begynnelsen av juni. Jeg er både stolt og imponert over alt det som vår forening engasjerer seg i – og ikke minst alt det vi utretter sammen.
13. juni 2023

Leger på vakt utgjør en forskjell hele tiden

Leger på vakt er helt avgjørende for helsetjenesten. Å være på vakt betyr at legen er tilgjengelige døgnet rundt for å håndtere nødsituasjoner, akutte tilstander og for å gi pasientene nødvendig medisinsk hjelp.
19. mai 2023

Velkommen til Bodø!

Fjorten år har gått siden landsstyret sist møttes i Bodø. Jeg gleder meg til å treffe alle delegater, medlemmer og andre deltakere – og ser frem til viktige debatter og givende meningsbrytning.
08. mai 2023

Fastlegerapporten har alvorlige selvmotsigelser

Regjeringen valgte i fjor høst å nedsette et "ekspertutvalg" for allmennlegetjenesten med omfattende mandat og korte frister. Det er ikke uten grunn at utvalget skulle jobbe raskt. Måned etter måned steg nemlig antallet uten en fastlege å gå til, og i dag står flere enn 200 000 uten.
24. april 2023

Fremtidsrettet for sykehusene

Sykehusutvalget staker ut en mer positiv kurs for spesialisthelsetjenesten. Nå må politikerne ta ansvar og foreta de nødvendige endringene.
27. mars 2023

Vi har ikke råd til å feile

Da statsbudsjettet ble lagt frem i fjor høst, lovet regjeringen at det skulle komme en ekstraordinær satsing på fastlegeordningen. Som første del av løftet skal 480 millioner kroner i friske midler inn i ordningen fra 1. mai. I tillegg til å nedsette et hurtigarbeidende ekspertutvalg, forpliktet regjeringen seg til at det skal komme enda mer midler i tiden fremover. Vi er glade for at det nå kommer friske midler. Det er et skritt i riktig retning.
13. mars 2023

Det haster med å ruste helsetjenesten for framtiden

Det er behov for vekst i helsebudsjettene fremover. Samtidig er det mulig å få mer helse ut av hver krone. Løsningen er mer målrettede investeringer og bedre kompetanseutnyttelse.

Side 1 av 6