Presidentens leder

20. november 2023

Teknologiske løsninger alene redder ikke helsetjenesten

Vi ser ofte en overdreven tro på hvor mye tid helsepersonell kan spare på å innføre ny teknologi.
07. november 2023

Vi står sammen med våre internasjonale kollegaer

I oktober arrangerte World Medical Association (WMA) generalforsamling i Kigali, Rwanda. Til stede var representanter for legeforeninger fra alle verdensdeler. Også Legeforeningen, sammen med våre nordiske kolleger.
24. oktober 2023

Tyngre hverdag for pasienter og helsepersonell

Nylig la regjeringen frem sitt forslag til Statsbudsjett for 2024. Budsjettet hjelper dessverre ikke på den krevende situasjonen helsetjenesten står i.
10. oktober 2023

LIS1-ordningen må sikre at nyutdannede leger får en god start på legelivet

Den siste tiden har det vært fokus på arbeidsbelastningen mange leger står i. Det er bra. Presset på leger starter imidlertid allerede på studiet.
26. september 2023

Nå er vi 40 000

Nylig passerte Legeforeningen 40 000 medlemmer. Vi har nådd en historisk milepæl. Vårt fellesskap har aldri vært større, og vi fortsetter å ta kampene for medlemmene og faget vi brenner for.
06. september 2023

Leger har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø

Denne sommeren har vært preget av flere sterke historier fra leger på sosiale medier. Under emneknaggen #legermåleve forteller legene om en uhåndterlig arbeidsbelastning.
09. august 2023

Store gjennomslag starter i det små

Som leger har vi unik innsikt i helseutfordringene og behovene til pasientene vi møter og behandler. Vi står ansikt til ansikt med de ulike sidene av helsetjenesten, og vi ser hvordan politiske beslutninger ikke bare påvirker pasientene, men også dem som jobber i tjenesten.
04. juli 2023

God sommer!

Sommeren står for døren, og flere av oss har tilbakelagt noen fine og givende dager på Landsstyremøtet i Bodø i begynnelsen av juni. Jeg er både stolt og imponert over alt det som vår forening engasjerer seg i – og ikke minst alt det vi utretter sammen.
13. juni 2023

Leger på vakt utgjør en forskjell hele tiden

Leger på vakt er helt avgjørende for helsetjenesten. Å være på vakt betyr at legen er tilgjengelige døgnet rundt for å håndtere nødsituasjoner, akutte tilstander og for å gi pasientene nødvendig medisinsk hjelp.

Side 1 av 7